BenvingudaBenvolguts conciutadans,

És per a nosaltres un orgull, tenir l’honor de presentar i representar un Programa Electoral, en el qual un grup de persones preocupades per la situació actual i el futur del país, hem plasmat per escrit una proposta de recuperació de l’equilibri social, havent buscat el màxim consens possible per poder oferir i garantir el veritable benestar, futur i el progrés de la nostra estimada Andorra.

És un programa, que il·lustra com volem af rontar aquests quatre anys. El nostre projecte és compromès, transparent, constructiu i coherent. La nostra acció política diària es desenvoluparà amb fidelitat als nostres principis però tenint en compte en tot moment les opinions de tots els actors socials. Defensem els interessos generals de qualsevol sector econòmic, empresa o persona. Només oferirem propostes polítiques que es puguin complir i de proximitat. Representarem al poble de forma independent i progressista.

Les nostres propostes prioritàries de Govern seran millorar el nivell de vida i el benestar social de totes les persones, preservar la nostra seguretat pública, motivar la ciutadania estable, disminuir la base especulativa de la nostra economia, fomentar una construcció harmoniosa amb el medi ambient, incentivar l’ús d’energies renovables, lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, donar incentius als empresaris perquè paguin salaris més alts, millorar la gestió financera de la CASS per a garantir pensions equivalents al darrer salari, incentivar la millora de la qualificació de tots els treballadors, incrementar la participació del treball i del capital productiu en la riquesa nacional, implicar a les fortunes del país en projectes beneficiosos per a la comunitat, desplegar els articles socials de la Constitució Andorrana, crear un marc favorable a la iniciativa privada i posar sostre a la pressió fiscal.

Volem promoure que totes les persones se sentin motivades, útils, actives i que ningú quedi exclòs del sistema econòmic. Valorarem qualsevol iniciativa ciutadana per a resoldre problemes concrets.
Buscant el nostre definitiu encaix a Europa, negociarem amb els països del nostre entorn però no cedirem a imposicions que subordinin la nostra voluntat com a poble. Desitgem que es recuperi el respecte a l’andorranitat.

Alfons Clavera Arizti
Cap de llista UPA - EG2019